Urządzenia i Akcesoria
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
40 g cukru
-
20 - 25 liści mięty pieprzowej, świeżej
-
80 g ogórka zielonego, nieobranego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowe 12 plastrów o grubości 2 mm
-
90 g toniku
-
100 g ginu
-
20 - 25 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
300 g wody mineralnej, niegazowanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
4.6 mg
Białko
0.1 g
Kalorie
325 kJ /
77.7 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szybki sorbet cytrynowy
45 Min
Herbata mrożona
1 Std. 20 Min
Sorbet owocowy
5 Min
Lody owocowe
5 Min
Sorbet cytrynowy
8 Std. 20 Min
Koktajl z mrożonej herbaty
1 Std. 30 Min
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 Std. 25 Min
Sorbet z owoców leśnych
1 Min
Suflet lodowy z malinami
2 Std. 40 Min
Ciasteczkowe lody
7 Std. 10 Min
Lodowe parfait na patyku
5 Std. 40 Min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 Std. 25 Min